Spel-o-theek voor Slingedael

Spel-o-theek voor Slingedael

Spel-o-theek voor Slingedael

Het Korsakovcentrum Slingedael in Rotterdam Zuid van Lelie zorggroep is een spel-o-theek gestart. De bewoners/woongroepen van Slingedael & Tussendael kunnen spellen, puzzels en buitenspellen lenen bij de afdeling Welzijn.

Dankzij een fonds van de Van Leeuwen Van Lignac Stichting zijn er allerlei kleine gezelschapsspellen, grotere bordspellen, quizzen, actieve buitenspellen en legpuzzels aangeschaft.

Erika Muilwijk, welzijnscoördinator: “In deze tijd is het voor ons als begeleiding lastig om een juiste balans te vinden in het aanbieden van activiteiten en daarbij de regels rondom de corona te waarborgen. Uitstapjes en grote activiteiten worden geschrapt, waardoor onze bewoners in een ‘gat’ dreigen te vallen. De kansen op verveling en agressie nemen daardoor behoorlijk toe. Daarom zijn we erg blij met de mogelijkheid om de spel-o-theek nu te kunnen starten!”

Om de lokale middenstand te ondersteunen in #Covid19-tijd, zijn de materialen aangeschaft bij Blokker ‘om de hoek’ (Plein 1953, Rotterdam).

Vrienden van Lelie zorggroep maken meer mogelijk!

 

Deel deze post