Bedrijfsvriend Q Care aan het woord

Bedrijfsvriend Q Care aan het woord

Bedrijfsvriend Q Care aan het woord

QCare sponsorde een deel van het Trefpunt & Atelier van locatie Atrium

Al onze vrienden hebben een inspirerend verhaal. Verhalen die het delen waard zijn. Dat doen we graag. Deze keer praten we met Roderick Vermeer, directeur van Q Care. Q Care verleent landelijke decubituszorg en zet een breed assortiment aan anti-decubitus hulpmiddelen in. Zij zorgen daarbij voor indicatie, uitleg en installatie. Decubitus is een aandoening waarbij de huid beschadigd door langdurige druk, meestal bij mensen die bedlegerig zijn. Vermeer sponsorde namens Q Care een mooi bedrag voor het Trefpunt & Atelier van woonzorglocatie Atrium.

Welke waarden zijn belangrijk voor uw bedrijf?

“Als familiebedrijf hechten wij al jaren veel waarde aan het welzijn van de cliënten en partners in de zorg. We streven naar het verbeteren van levenskwaliteit, zijn betrokken en blijven voortdurend verbeteren. Het is niet voor niets dat we de ‘Q’ van Quality in onze naam hebben staan. Dat maakt ons doeltreffend en trots op wat we doen. Zo willen we met name kwetsbare cliënten de aandacht geven die zij verdienen.

Met die reden wilden we graag geld doneren voor het Trefpunt & Atelier van locatie Atrium. Dit is een prachtige ontmoetingsplek geworden voor (wijk)bewoners waar ontmoeting met de wijk, kunst en cultuur voorop staan.”

Wat was uw motivatie om Vrienden van Lelie zorggroep te steunen?

“Wij voelen ons betrokken bij lokale, maatschappelijke initiatieven en nemen onze verantwoordelijkheid als het gaat om duurzaam ondernemerschap. Hierbij houden we niet alleen rekening met het milieu, maar ook met het welzijn van de mens en maatschappij. Daarom zijn we ook trots op onze samenwerking met Lelie zorggroep en het feit dat we al jarenlang van meerwaarde kunnen zijn in zowel preventie, decubituszorg als in scholing. Dus toen aan ons gevraagd werd om een bijdrage te geven aan Stichting Vrienden van Lelie zorggroep twijfelden we geen moment. We zijn een familiebedrijf en vinden dit initiatief passen bij ons eigen DNA. Want het is juist voor de cliënt, naasten én familie.”

(Hoe) heeft u ervaren welke impact uw sponsoring heeft op cliënten en/of medewerkers van Lelie zorggroep?

“Het welzijn van de cliënten staat bij ons echt voorop. Onze medewerkers vinden het belangrijk om betrokken zijn op de mensen om ons heen. Onze slogan is daarom ‘welzijn voor iedereen’. We zagen ook echt blijde gezichten bij de cliënten bij de opening van het Trefpunt & Atelier van locatie Atrium. Het geeft ons een voldaan gevoel dat we hierin (samen) een klein verschil in konden maken.”

Zou u andere ondernemers in uw netwerk aanmoedigen om Stichting Vrienden van Lelie zorggroep te sponsoren?

“Jazeker. Wie goed doet, goed ontmoet. Het is belangrijk om te investeren in de medemens en kleinschalige initiatieven kunnen o.a. door onze sponsering mogelijk worden gemaakt. Ook dat is goede zorg verlenen. Daarom moedigen we anderen aan om ook aan Stichting Vrienden van Lelie zorggroep te geven. We geven graag aandacht aan dit mooie initiatief. Daarnaast zien we uit naar een constructieve en langdurige samenwerking tussen Q Care en Vrienden van Lelie zorggroep!”

www.qcare.nl 

/imagecache/lg/uploads/2024/05/roderick-vermeer-1.jpg
Roderick Vermeer, directeur Q Care

Deel deze post