Opvang Oekraïne aan Charloisse Lagedijk overgenomen door Leger des Heils

Opvang Oekraïne aan Charloisse Lagedijk overgenomen door Leger des Heils

Opvang Oekraïne aan Charloisse Lagedijk overgenomen door Leger des Heils

De Oekraïense vluchtelingen met zorgvraag wonen alweer anderhalf jaar aan de Charloisse Lagedijk. Een moeilijke periode voor deze mannen, vrouwen en kinderen. Een tijd waarin Stichting Vrienden van Lelie zorggroep hen bij mocht staan door het organiseren van zingevende en ontspannende activiteiten (kerkdiensten, traumaverwerking, uitjes, bbq), het financieren van hulpmiddelen en niet-vergoede ziektekosten, tot het mede mogelijk maken van een waardige begrafenis.

Aan deze periode komt een eind. Per 1 oktober is de opvanglocatie overgedragen aan het Leger des Heils. Daarom hebben we besloten om de steun aan de opvang stop te zetten, omdat het Leger des Heils dit met eigen financiële middelen zal voortzetten.

De resterende financiële middelen zullen we uiteraard blijven inzetten voor het doel waarvoor het gegeven is: Oekraïense vluchtelingen met een zorgvraag. Dit doen we op twee plekken:

  • Een opvanglocatie in Vlaardingen waar Oekraïense vluchtelingen met psychische problematiek verblijven.
  • Een opvanglocatie in Bleiswijk waar medische evacuees uit Oekraïne worden opgevangen.

Beide gemeentelijke opvanglocaties ontvangen verder geen extra steun van andere organisaties. Daarom willen wij hen ondersteunen (daar waar er geen reguliere oplossingen zijn), zolang er behoefte aan is en onze financiële middelen toereikend zijn.

We vragen uw gebed voor de vluchtelingen en voor ons werk om ondersteuning te kunnen bieden waar dat nodig is.

/imagecache/lg/uploads/2023/10/20230927-174632-1.jpg

Overdrachtsmoment naar het Leger des Heils en afscheid van Jennifer Dekker.

Deel deze post