Opvang Oekraïense vluchtelingen met zorgvraag

Opvang Oekraïense vluchtelingen met zorgvraag

Opvang Oekraïense vluchtelingen met zorgvraag

Dank voor alle steun!

“Bedankt voor alles”, zegt de Oekraïense Nadezhda in het Nederlands. Achter deze woorden zit een ingrijpend verhaal. Een jaar geleden kwam ze samen met haar man Ivan naar de opvang voor Oekraïense vluchtelingen met een zorgvraag. Bekijk de video.

Met steun van Vrienden van Lelie zorggroep en vele anderen werd de opvang gerealiseerd. Op 20 maart organiseerden we met en voor onze gasten een herdenkingsdienst en spraken we met vier bewoners van de opvang, coördinator Jennifer Dekker en Eric van Oene, relatiemanager van de vriendenstichting.

“Wij zitten hier veilig op zo’n mooie plek. Op hetzelfde moment gaan er in Oekraïne veel mensen dood, de situatie is verschrikkelijk”, vertelt Nikola ontroerd. We leven mee met hun hartverscheurende situatie en blijven ons inzetten om hun verblijf in Nederland zo goed mogelijk te laten verlopen. Met Nadezhda zeggen we: Dank voor alle steun!  

 /imagecache/lg/uploads/2023/03/dsc-4.jpg /imagecache/lg/uploads/2023/03/dsc-8.jpg /imagecache/lg/uploads/2023/03/dsc-6.jpg

Deel deze post