Microsoft Nederland steunt Lelie zorggroep

Microsoft Nederland steunt Lelie zorggroep

Microsoft Nederland steunt Lelie zorggroep

Lelie zorggroep is deze maand door Microsoft Nederland erkend als een non-profit organisatie die dankzij haar werk in de ouderenzorg steun verdient. De Amerikaanse softwaregigant laat daarom de medewerkers van Lelie zorggroep gebruik maken van de voordelen van hun Microsoft 365-programma’s tegen gereduceerd tarief.

Met het voordeelprogramma wil Microsoft het mogelijk maken dat organisaties die zich zonder winstoogmerk inzetten voor een ander ook gebruik kunnen maken van de beste software en online samenwerkingsmogelijkheden. “Lelie zorggroep helpt jaarlijks meer dan 10.000 mensen in Nederland met zorg en hulpverlening”, zegt Hans van der Meer, van Microsoft. “Dat doen zij met maatschappelijk geld. Als Microsoft ondersteunen we dat werk van harte en door ons voordeelprogramma kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk geld direct naar de zorg gaat en niet naar kostbare ICT-oplossingen. Op deze manier willen we als Microsoft ons steentje bijdragen aan een betere samenleving in alle landen waar wij actief zijn.”

Hendrik Jan van den Berg, bestuurder bij Lelie zorggroep, is blij met de steun van Microsoft. “De druk op de zorg is groot en zal in de toekomst nog verder stijgen. Het geld dat we met deze steun besparen, kunnen wij nu bijvoorbeeld meer investeren in andere technologische ontwikkelingen zoals VirtueleThuiszorg wat direct ten goede komt aan onze cliënten.”

Lelie zorggroep is in 2020 overgestapt naar een volledig online ICT omgeving die wordt beheerd door RAM Infotechnology. RAM heeft veel zorgorganisaties onder zijn klanten en hoopt dat naast Lelie zorggroep meer klanten deze erkenning krijgen. Directeur Joachim Kaarsgaren: “ ‘Bij ons staat de mens centraal’, is onze slogan. Hoe kun je dat mooier verwezenlijken dan door in samenwerking met een partner als Microsoft te zorgen dat de ICT kosten beperkt kunnen worden en daardoor meer geld beschikbaar komt voor de zorg?”

Vrienden van Lelie zorggroep

Van den Berg is blij dat organisaties als Microsoft zich maatschappelijk betrokken tonen met dergelijke voordeelprogramma’s. “Het geeft ons niet alleen financiële maar ook morele steun bij het werken aan onze missie om te zorgen voor elkaar. Als Lelie zorggroep verbinden we ons graag aan organisaties die ook steun willen bieden aan onze missie. Mede om die reden hebben we onlangs ook de Stichting Vrienden van Lelie zorggroep opgericht. Hier kunnen zowel organisaties als particulieren zich financieel of praktisch aan onze organisatie verbinden als vriend. Zo kunnen we samen bouwen aan de zorg van morgen.”

Wilt u meer weten over de Vrienden van Lelie zorggroep en de mogelijkheden om ons te steunen? Kijk op onze website of mail naar vrienden@leliezorggroep.nl. 

Deel deze post