Welzijn Thuis | Braintrainers

Welzijn Thuis | Braintrainers
75,-

opgehaald

Welzijn Thuis | Braintrainers

De Braintrainer prikkelt door middel van computerspel het geheugen en stimuleert zelfredzaamheid.

Welzijn Thuis is een initiatief van Lelie zorggroep waarbij een medewerker bij cliënten thuis komt en begeleidt bij het opbouwen van een dagstructuur, ondersteunt bij het leren omgaan met een ziekte/beperking, voorbereidt op de dagbesteding, zelfredzaamheid stimuleert, etc. Veel van deze cliënten kampen met een vorm van dementie of geheugenproblematiek, waardoor het behoud van hun denkvermogen en geheugen heel belangrijk is om zo lang mogelijk (zelfstandig) thuis te kunnen blijven wonen.

Om dit te stimuleren is de inzet van een Braintrainer nodig! De Braintrainer is een digitaal hulpmiddel met geheugenspelletjes, zoals puzzels, memorie, muziekvragen, rebussen, etc. Een prachtig middel dat helpt om het geheugen op eigen niveau te trainen en te ontwikkelen en het stimuleert een gevoel van controle en zelfredzaamheid.

In verschillende verpleeghuizen van Lelie zorggroep maken we al gebruik van de Braintrainer. Op dit moment lenen de medewerkers van Welzijn Thuis de Braintrainers van de locaties en dagbesteding. Dit is geen ideale situatie omdat de Braintrainer dan voor cliënten in de thuiszorg te beperkt beschikbaar is en het veel extra reistijd met zich meebrengt om de Braintrainer op te halen en weer terug te brengen. Om die reden wil Welzijn Thuis graag twee eigen Braintrainers aanschaffen, één voor Rotterdam Zuid/Hoogvliet en één voor Rotterdam Centrum/Kralingen/Crooswijk/Alexanderpolder. Op die manier kunnen de cliënten thuis de trainer veel vaker gebruiken.

Nooit te oud om te leren
In Rotterdam Zuid maakt een mevrouw met dementie (96) gebruik van de Braintrainer. Haar dochter (75) is ook enthousiast en doet vaak mee. Ze kijken er iedere keer weer naar uit om (samen) de spellen en puzzels te maken om zo het geheugen te trainen.

"Dat ik zo oud ben en het toch allemaal nog weet", reageert mevrouw trots.

Om dit te bereiken, hebben wij uw steun nodig. Voor de aankoop van twee Braintrainers hebben we € 9.000,- nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt de medewerkers en cliënten in de thuiszorg verder! Helpt u mee?

/imagecache/lg/uploads/2023/11/11-wzh-schoorwijck-webgroot-8044-copy.jpg /imagecache/download/uploads/2023/11/braintrainer-07-04-2021-14.JPG