Help mee aan een snoezelbadkamer voor Slingedael

Slingedael | Snoezelbadkamer
23.054,-

opgehaald

Slingedael | Snoezelbadkamer

In ons Korsakov Expertisecentrum Slingedael (locatie Slinge 901) wonen ruim 100 bewoners met het syndroom van Korsakov. Iedere bewoner beschikt er over een eigen woon-/slaapkamer met douche en toilet. Maar helaas is er geen badkamer met een snoezelbad op deze locatie. Terwijl dat juist voor deze doelgroep ook zó ontzettend belangrijk is! 

Snoezelen of zintuigactivering is ook voor mensen met het syndroom van Korsakov een kalmerende activiteit.  Snoezelen is een belevingsgerichte manier van zorg verlenen waarbij zintuigen als horen, zien, ruiken en voelen geprikkeld worden. Door deze zintuigen selectief te prikkelen, kunnen mensen hun emoties en gevoelens uiten. Daarnaast kan snoezelen ook heel rustgevend en ontspannend zijn. Vooral als je kunt snoezelen in een warm (snoezel)bad natuurlijk!

Een snoezelbadkamer bevat een snoezelbad met snoezelfuncties zoals whirlpool, geurtherapie, lichttherapie en of geluidsinstallatie. De whirlpool zorgt voor een goede bloedcirculatie, dit geeft een ontspannen gevoel en kan helpen pijnklachten te verminderen. Onderwaterverlichting met LED’s in diverse kleuren schijnen door het water en geven levendige prikkels. Een ingebouwd muzieksysteem zorgt voor extra sfeer en ontspanning, waarbij de geluidstrillingen via de badwand in het water worden overgebracht.

Daarnaast is ook de inrichting en aankleding van een snoezelbadkamer gericht op het prikkelen van de zintuigen in een rustgevende en ontspannen omgeving.

Wilt u met een gift ook meehelpen om de bewoners van Slingedael een warm bad te geven? 

Naast dat we al veel prachtige bijdragen mochten ontvangen van particulieren en bedrijven, heeft ook Fonds Nuts Ohra (FNO) een heel mooi bedrag toegezegd. Daarvoor zijn we hen ook zeer erkentelijk!

/imagecache/lg/uploads/2023/05/logo-fno-kleingeluk-rgb-2022.jpg

Recente donaties

€ 5,-

06-10-2022

Anoniem
€ 10,-

06-10-2022

Anoniem
€ 5,-

06-10-2022

Anoniem