Siloam: samen groene vingers maken in een nieuwe moestuin

Siloam: samen groene vingers maken in een nieuwe moestuin
110,-

opgehaald

Siloam: samen groene vingers maken in een nieuwe moestuin

Door een verhoogde moestuin kunnen bewoners hun oude hobby en gewoonte voortzetten door te tuinieren zonder dat ze hierbij beperkt worden door hun lichamelijke gebreken. Dit vergroot het leefplezier en geeft een meerwaarde voor de eigenwaarde. Zeker wanneer de groenten/kruiden/bloemen daarna in een volgende activiteit gebruikt worden: groentesoep uit eigen tuin, kruiden door het eten of zelf gekweekte bloemen die geknipt worden en in boeketjes uitgedeeld kunnen worden bijvoorbeeld aan hun mantelzorgers, geven een goed gevoel. Ook het maken van verse muntthee kan als activiteit worden gebruikt. Denk ook aan radijsjes, waterkers, aardbeien, etc.

Waar een buitenruimte is, is het naast het directe plezier en bevrediging ook goed voor de opname van vitamine D. Voor de bewoners, die over het algemeen weinig buiten komen, gaat hier een stimulerende werking van uit.

Bovendien kan door de verrijdbare bakken de tuin ook naar de bewoner gebracht worden. Het ruiken van kruiden kan vanuit de aromatherapie een meerwaarde hebben om angst te verminderen (lavendel) of bij verkoudheid verlichting te bieden (eucalyptus of munt).

Voor de moestuin wordt gezocht naar verbinding met een basisschool om er een gezamenlijk project van te maken.

Nodig:

  • Tuingereedschap
  • Startmaterialen (grond, kruiden, zaden, e.d.)
  • Lange tuintafel
  • Plantenbak
  • Diverse hoge moestuintafels

(Tien procent van het bedrag komt ten goede aan algemene kosten van de vriendenstichting, zoals flyers, deze website, e.d.).

Helpt u mee?

Recente donaties

€ 15,-

11-09-2020

Anoniem