Hulp Oekraïense kinderen met zorgvraag

Financiële steun opvang Oekraïense vluchtelingen met zorgvraag
3.216,-

opgehaald

Financiële steun opvang Oekraïense vluchtelingen met zorgvraag

UPDATE - oktober 2023

De Oekraïense vluchtelingen met zorgvraag wonen alweer anderhalf jaar aan de Charloisse Lagedijk. Een moeilijke periode voor deze mannen, vrouwen en kinderen. Een tijd waarin Stichting Vrienden van Lelie zorggroep hen bij mocht staan door het organiseren van zingevende en ontspannende activiteiten (kerkdiensten, traumaverwerking, uitjes, bbq), het financieren van hulpmiddelen en niet-vergoede ziektekosten, tot het mede mogelijk maken van een waardige begrafenis.

Aan deze periode komt een eind. Per 1 oktober is de opvanglocatie overgedragen aan het Leger des Heils. Daarom hebben we besloten om de steun aan de opvang stop te zetten, omdat het Leger des Heils dit met eigen financiële middelen zal voortzetten.

De resterende financiële middelen zullen we uiteraard blijven inzetten voor het doel waarvoor het gegeven is: Oekraïense vluchtelingen met een zorgvraag. Dit doen we op twee plekken:

  • Een opvanglocatie in Vlaardingen waar Oekraïense vluchtelingen met psychische problematiek verblijven.
  • Een opvanglocatie in Bleiswijk waar medische evacuees uit Oekraïne worden opgevangen.

Beide gemeentelijke opvanglocaties ontvangen verder geen extra steun van andere organisaties. Daarom willen wij hen ondersteunen (daar waar er geen reguliere oplossingen zijn), zolang er behoefte aan is en onze financiële middelen toereikend zijn.

We vragen uw gebed voor de vluchtelingen en voor ons werk om ondersteuning te kunnen bieden waar dat nodig is.

Maart 2022

Lelie zorggroep vangt een grote groep kinderen, met een zorgvraag, uit Oekraïne op. De groep arriveerde donderdag 17 maart jl. met familieleden na een reis van drie dagen of meer op locatie Charloisse Lagedijk in Rotterdam. De opvang kwam tot stand via het samenwerkingsverband Soft Tulip met Oekraïense zorgorganisaties waar Lelie zorggroep partner van is.

De opvang vindt plaats in nauwe samenwerking met de gemeente Rotterdam. Nadat het verzoek tot opvang  begin maart aan Lelie zorggroep werd gedaan, is de opvang in korte tijd gerealiseerd. Met dank aan vele vrijwilligers binnen en buiten de organisatie en de steun van leveranciers van Lelie zorggroep die zaken zoals bedden, linnengoed en boodschappen beschikbaar stelden. Vanuit de vele betrokken mensen zijn ook zaken als kleding, meubels, spelletjes, zeep en allerhande verzorgingsmiddelen beschikbaar gesteld. Qua goederen zijn we voorlopig dan ook goed voorzien.

Op dit moment is er echter wel behoefte aan financiële steun om net even iets meer te kunnen bieden dan alleen bed, bad en brood en 'schrale' zorg voor deze speciale groep kinderen met hun familieleden. Uw financiële bijdrage, klein of groot, voor extra onkosten van de opvang en het organiseren van activiteiten die weer kleine lichtpuntjes zijn in hun leven, is dan ook van harte welkom!

Recente donaties

€ 1.376,-

08-07-2022

Theater ’t Kapelletje

"Ons theater heeft een Oekraïne benefiet voorstelling gegeven en wil de opbrengst graag doneren aan een Rotterdams project dat zich inzet voor de vluchtelingen uit Oekraïne."

€ 100,-

10-04-2022

Anoniem

"Ik heb jullie bij Hour of power gezien. Wat een mooi werk! God’s zegen. Jullie zijn God’s handen en voeten."

€ 25,-

30-03-2022

Saskia Pijl

"Dat deze opvang maar als lichtpunt en zegen in donkere tijden mag worden ervaren"